powerfoodRens Kroes is de zus van het beroemde top model Doutzen Kroes, maar sinds kort staat zij zeker niet meer in de schaduw van haar zus. Haar kennis over voeding en beweging heeft zich verpakt in het boek ‘Powerfood’ en is inmiddels een bestseller die vol staat met inspiratie om met een gezonde levensstijl te beginnen.

De moeder van Rens Kroes is voedingsdeskundige, haar opa was de eerste biologische boer in Friesland, haar oma wist alles van kruiden, vanuit huis is Rens Kroes dan ook altijd al heel bewust met voeding bezig en heeft ze deze kennis zeker niet van een vreemde.

Rens Kroes heeft voor langere tijd gewoond en gestudeerd in New York en is op deze manier in aanraking gekomen met de gezonde lifestyle die veel New Yorkers volgen. De interesse van Rens Kroes is op dit moment gegroeid en vanaf dat moment is ze aan de slag gegaan met gezonde salades als lunch of gezonde snacks voor tussendoor. Terug in Nederland heeft Rens Kroes een tijdje met obesitas patiënten gewerkt en vanaf dit moment ontstond de behoefte om een eigen bedrijf te starten. Rens Kroes is vanaf dat moment haar website www.renskroes.com begonnen om mensen te coachen met persoonlijke voedingsschema’s en coaching.

Powerfood van Rens Kroes

Rens KroesRens Kroes heeft een boek geschreven dat vol staat met praktische tips die alles met gezonde voeding te maken hebben. Rens heeft haar boek gevuld met recepten die je helpen aan een gezonde en gelukkige levensstijl. Het is volgens Rens Kroes tegelijkertijd ook belangrijk om te kunnen genieten van het leven. Af en toe moet je volgens haar een avondje kunnen feestje of mag je een stukje taart nemen. Gelukkig kan genieten en gezonde voeding heel goed samengaan, je leert wat het begrip ‘gezond verwennen’ inhoudt en je kunt hier direct mee aan de slag.

In het Powerfood boek vind je gezonde ontbijtjes, smoothies, salades en snacks om op een healthy manier van jouw maaltijden te genieten. Schema’s laten zien hoe jij de tips uit het Powerfood boek in de praktijk kunt toepassen. Beauty en health worden in het boek slim aan elkaar gekoppeld, op deze manier leer je hoe je jouw huid en haar weer laat glanzen.

Wat je zoal kunt vinden in het Powerfood boek:

 • Dagmenu’s
 • Foto’s van Rens Kroes zelf
 • Gezonde Oreo koekjes
 • Eten als medicijn
 • Powerfood ingrediënten
 • Recepten (ontbijt, lunch, diner, snacks, sweets, spreads en drinks)

Rens Kroes in de media

Rens Kroes is meerdere keren in de media geweest, ze heeft onder andere een bezoek gebracht aan Qmusic, RTL Boulevard, Koffietijd, Shownieuws en RTL late night. Hieronder kun je een aantal van deze optredens bekijken.

Rens Kroes bij Qmusic

In Qmusic geeft Rens Kroes aan dat we veel stress hebben en niet altijd even gezond kunnen leven. Voeding, ontspanning en sport is volgens Rens Kroes de gouden driehoek en het meest belangrijke bij het leven van een gezonde lifestyle. Rens Kroes geeft aan voornamelijk voedingsschema’s te maken achter de computer, volgens Rens Kroes is haar Powerfood boek laagdrempelig en niet duur in de uitvoering, haar voeding hoeft ook niet altijd biologisch te zijn.

Het gaat bij Rens Kroes niet enkel om superfoods, maar vooral om verse producten zoals groente en fruit. We werken volgens Rens Kroes hard en hebben daardoor veel stress, waardoor een gezonde levensstijl nog belangrijker is. Rens Kroes heeft de nadruk op voeding gelegd.

Rens Kroes begint haar dag met een shake, smoothie of een glas warm water met citroen. Het water wordt met een rietje gedronken om de tanden te beschermen. Het is volgens Rens Kroes goed voor de vertering. Havermout is voor Rens Kroes de ideale maaltijd om de dag te starten, je hebt voor de bereiding van havermout niet veel tijd nodig.

Het is volgens Rens Kroes belangrijk om de balans te vinden, anders bestaat het gevaar dat het een obsessie wordt. Aan het eind van het interview wordt door Rens Kroes benadrukt dat een gezonde levensstijl niet saai hoeft te zijn en juist heel spannend is met veel variatie.

Rens Kroes bij RTL late night

Rens Kroes presenteert zich bij RTL late night als health coach en vertelt over haar coachingspraktijk en verdere activiteiten als health coach. Ze heeft in het boek Powerfood alles verteld over haar levensstijl. Rens Kroes vertelt haar persoonlijke verhaal bij RTL late night en herhaalt dat het haar niet alleen om superfoods gaat, maar ook om een gezonde levensstijl in het algemeen. Ze vertelt over haar tijd in New York en dat ze sindsdien aan de slag is gegaan om zich in gezonde voeding te verdiepen, ook vertelt ze dat ze een tijdje met obesitas patiënten heeft gewerkt. Rens Kroes wordt geconfronteerd met Orthorexia waarbij vaak meiden obesessief bezig zijn met gezonde voeding. Lijnen is volgens de video in RTL late night uit, het gaat op dit moment om gezonde voeding als levensstijl. Rens Kroes geeft naar aanleiding van deze video aan dat het gaat om het ontwikkelen van de juiste balans.

Rens Kroes geeft aan dat ze haar clienten coacht en voedingsschema’s maakt. Rens Kroes wil eerst weten wat iemand eet en zal vervolgens opbouwende kritiek geven. Een gezonde balans heeft te maken met de hoeveelheid die je beweegt, maar het gaat er volgens haar niet alleen om wanneer je eet, maar ook op welk moment je eet. Superfoods kunnen volgens Rens Kroes allerlei soorten voeding zijn, het hoeven niet per se producten uit de Andes te zijn.

Rens Kroes bij RTL Boulevard

Alvert Verlinden vertelt over het boek Powerfood dat Rens Kroes heeft geschreven. Rens Kroes vertelt in een kort interview opnieuw over haar achtergronden en motivatie om het boek Powerfood uit te brengen. Rens Kroes wil mensen inspireren om gezond te eten, Rens Kroes wil hier zoveel mogelijk mensen van bewust maken. Haar Feel Good Drink is ontzettend goed voor je en kun je in de avond drinken voor een goed nachtrust, dit is het favoriete recept van Rens Kroes dat in haar Powerfood boek staat.

Rens Kroes bij Koffietijd

Rens Kroes is bij Koffietijd uitgenodigd en wordt direct geïntroduceerd als de zus van Doutzen Kroes en daarna als health coach. Ze vertelt over haar website www.renskroes.com. Ze geeft aan dat het gaat om gezond eten en weten wat je eet. Rens Kroes vertelt over haar opa die biologische boer was, haar oma die een kruidenvrouw was en haar moeder die voedingsdeskundige is. Rens Kroes geeft aan dat ze verschillende tips aan Doutzen Kroes geeft een ook voor haar zoontje. Het is volgens haar verstandig om de vertering opgang te brengen met lauw water en een beetje citroen. Rens Kroes geeft toe dat ze een klein beetje verantwoordelijk is voor het lichaam van haar zus. Doutzen Kroes mailt af en toe naar Rens om naar tips te vragen rondom voeding. Er wordt bij Koffietijd gekookt met quinoa. Een klein beetje quinoa geeft volgens de kok van Koffietijd al enorm veel voedingswaarde. Rens Kroes kookt ook met quinoa en geeft aan dat het heel handig is om quinoa voor de volgende dag te bewaren om hier vervolgens weer mee te koken. Rens Kroes laat Maca zien en geeft aan dat dit goed is voor het libido. Superfoods worden tot slot uitvoerig besproken bij Koffietijd. Producten als chia zaden, chorella en bijenpollen worden ook behandeld. Tot slot wordt er laten zien welke recepten bij de Powerfood levensstijl van Rens Kroes passen.

Ervaringen van lezers met Powerfood van Rens Kroes

Mooi vormgegeven. Sfeervol boek. Zelf hou ik van makkelijk en snel. Heb tot dusver de regenboogsalade gemaakt (heerlijk) en ben geinspireerd geraakt om de spirelli (super apparaatje!) en tahin aan te schaffen. Het boek is lekker compact en overzichtelijk geschreven. Zelf ben ik veel op reis en heb niet altijd alle ingrediënten paraat, maar als je elke dag voor jezelf kookt en gezond wilt eten, dan is dit wel een aanrader.

Geplaatst door Danie op 3 juli 2014 via Bol.com

Het is een mooi en overzichtelijk kookboek. Als je niet in de grote stad woont zul je via internet aan sommige ingrediënten die ze vaak gebruikt moeten komen en niet bederfelijk zijn. Dit moet in deze tijd niet een probleem zijn. Je moet meer tijd nemen voor het bereiden van dit soort maaltijden, maar sommige kun je ook goed bewaren. Voor mij is het het een boek vol inspiratie. Als je gezonder wil gaan eten, moet je er ook wat meer voor over hebben.

Geplaatst door Guus op 3 juli 2014 via Bol.com

Ik heb nu twee dingen gemaakt die allebei goed gelukt zijn. Alleen iets te lang in de oven laten staan, maar dat is mijn eigen schuld;)

Jammer dat niet ieder gerecht een plaatje heeft en dat sommige ingrediënten wel duur zijn. Zo gaat er in een recept voor een ijstaart een kilo aan noten en als je gezonde noten wilt hebben wordt het een duur ijstaartje.

Maarja die maak ik dan gewoon niet want voor de rest is het een kookboek met makkelijke gezonde recepten en er zitten er genoeg bij die wat minder prijzig zijn.

Geplaatst door Mirre op 26 juni 2014 via Bol.com

Dit boek vol gezonde recepten is echt een aanrader! Je moet een paar basis ingrediënten aanschaffen, maar die komen in veel recepten terug. Je zit dus niet met kruiden die je eenmalig gebruikt. Het mooie aan dit boek is ook dat er achterin het boek wordt uitgelegd wat de werkingen van de kruiden zijn. Dit is een absolute aanrader!

Geplaatst door Melissa op 8 juli 2014 via Vetvrij.com

Ken je dat gevoel: ik heb ergens trek in, maar wat? En dan trek je wat uit de kast, wat niet echt bevrediging geeft en daarna eet je nog wat en nog iets. Ondertussen heb je allemaal verkeerde snacks lopen eten. Kijk dan moet je dus dit boek kopen. Prachtige foto’s. En Rens kan heel gezellig recepten opschrijven, je krijgt er meteen zin in! Bijvoorbeeld het Feelgooddrankje voor het slapen gaan. Of de “lekker graaien koolchippies”. Veel recepten zouden mij qua ingrediënten nooit trekken, bij het woord havermout krijg ik bijvoorbeeld al een ‘nee laat maar’- gevoel. Maar Rens vertelt je waar het goed voor is en dat je een lekker tevreden buikie ervan krijgt. En dan wil je het! Moest wel even wat dingen in huis halen, zoals boekweitmeel, geelwortel en wijnsteenbakpoeder(?!) maar als je het eenmaal hebt dan kun je het in bijna elk recept gebruiken.

Geplaatst door Huizinga op 8 juli 2014 via Vetvrij.com

Mijn ervaring met Powerfood van Rens Kroes

4.5 / 5 stars      

Powerfood van Rens Kroes is ingedeeld in de volgende categorieën:

 • Ontbijt
 • Lunch
 • Diner
 • Snacks
 • Sweets
 • Spreads
 • Drinks

De indeling van Powerfood is overzichtelijk en stelt je instaat om snel iets op te zoeken wanneer je trek hebt. De ingrediënten die je voor de recepten van Rens Kroes nodig hebt zijn 100% natuurlijk en kun je voor het grootste deel gewoon in de supermarkt kopen. Het boek staat vol met tips, mooie foto’s en recepten om je een gezonde levensstijl te garanderen. Je merkt dat je op verschillende ideeën komt wanneer je met het Powerfood boek aan de slag gaat, waardoor ik het boek voor iedereen die een gezonde levensstijl nastreeft kan aanraden. Het Powerfood boek is minder geschikt voor mensen die willen afvallen, het Paleo dieet is een afslankmethode die voor de groep mensen met overgewicht beter geschikt is.

Jouw ervaringen met Powerfood van Rens Kroes

Heb je het Powerfood boek van Rens Kroes gelezen? Dan wil ik je vragen om onderaan jouw ervaringen met dit boek te delen. Wat heb je geleerd van het Powerfood boek en wat vond je ervan? Laat hieronder jouw reactie achter.

Wil jij op een gezonde manier afvallen zonder jojo effect?

Dan is wellicht de afslankreceptenbijbel iets voor jou. In dit boek vind je meer dan 100 recepten die je helpen vet te verbranden op een blijvende manier.

Meer informatie over de Afslank Receptenbijbel? Inmiddels is het populaire boek al meer dan 2000 keer gedownload!
Ja! Ik wil meer informatie!

Gerrit Snel is geïnteresseerd in alles dat met sport en voeding te maken heeft, hij wil jong en oud helpen aan een gezond gewicht en fit lichaam. Het is onze missie om met praktische tips zoveel mogelijk geïnteresseerden te helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *