kokosolieHoorde je onlangs iemand over kokosolie en zweerde hij of zij bij het gebruik? Dat is niet zo vreemd, dit product beschikt over een aantal waardevolle voedingsstoffen die een positieve uitwerking hebben op onze gezondheid. Wij zetten 7 bewezen gezondheidseffecten van kokosolie voor je op een rij, zodat ook jij hier binnenkort gebruik van zal maken en je enthousiast tegen anderen vertelt over wat je nu hebt ontdekt.

Minder last van buikvet door kokosolie

Dankzij kokosolie heb je minder last van buikvet, aangezien de olie je kan helpen om dit effectief te verbranden. Kokosolie zorgt ervoor dat je minder trek hebt en meer vet zal verbranden, waardoor je dit product uitstekend kunt gebruiken om af te vallen. Je kunt met name het buikvet goed tegengaan, bijvoorbeeld rondom de organen in je lichaam. Het is het meest gevaarlijke vet dat we kunnen opbouwen, dat verantwoordelijk is voor veel van de ziekten die we vooral in de Westerse wereld tegenkomen.

De kokosolie kan je helpen buikvet te verliezen, zelfs zonder dat je traint en actief werkt aan het verbranden van meer vet. Het is wat dat betreft de moeite waard om de kokosolie toe te voegen aan je dieet en er daarmee voor te zorgen dat je alles uit de kast kunt halen. Kies je er daarnaast voor om minder calorieën in te nemen en bijvoorbeeld hard te trainen? Dan raak je dat buikje voor de zomer nog kwijt en zorg je er met kokosolie voor dat je met een mooi strak lichaam voor de dag kunt komen op het strand.

Bescherming van huid en haar

Kokosolie zorgt voor een uitstekende bescherming van je huid en haar, waardoor je hier ook uitwendig goed gebruik van kunt maken. Je hoeft het niet op te eten, om toch te kunnen rekenen op de verschillende voordelen die het te bieden heeft. Veel mensen gebruiken kokosolie op een cosmetische wijze en zorgen er daarmee voor dat hun huid en haar er gezonder uit komt te zien. Met name wanneer je last hebt van een droge huid is het de moeite waard om eens gebruik te maken van kokosolie. Dit zorgt ervoor dat je de huid beter kunt voeden, waardoor deze er langer jong en strak uit zal blijven zien.

Daarnaast kan kokosolie helpen je haar te voeden en kun je er gebruik van maken als een vorm van zonnebrand. Uit studies blijkt dat kokosolie ongeveer 20% van de schadelijke UV-straling van de zon tegen kan houden, waardoor je daar geen last van hebt. Tenslotte kun je de kokosolie zelfs gebruiken om schadelijke bacteriën in je mond tegen te gaan, door gebruik te maken van oil pulling om je mond te spoelen. Je gaat een slechte adem tegen, je zorgt voor een goede gezondheid van je gebit en je kiest bovendien voor een product dat je heel voordelig online kunt aanschaffen.

Verlaag je cholesterol en bescherm je hart

Kokosolie is heel effectief in het verlagen van je cholesterol, zodat je daar minder last van zal hebben. Je LDL-cholesterol neemt af, dit is de schadelijke variant hiervan. Aan de andere kant zal je goede cholesterol (HDL) juist toenemen. Dit heeft te maken met de verzadigde vetten die je vindt in kokosolie. Voorheen dachten we dat dit het profiel van vetten in het bloed aan zou tasten, maar dat is juist niet het geval. Uit een wetenschappelijke studie blijkt onder andere dat kokosolie op dit gebied effectiever is dan bijvoorbeeld het gebruik van olie van sojabonen.

Dankzij de positieve invloed op je cholesterol kun je er met kokosolie voor zorgen dat je minder risico loopt op hart- en vaatziekten, waar we met name in de Westerse wereld over het algemeen veel mee te maken hebben. Daarnaast kun je rekenen op een aantal anti-oxidanten, die ervoor zorgen dat er minder schade aan cellen in je lichaam zal ontstaan, waardoor je langer jong blijft en je je beter kunt wapenen tegen verschillende aandoeningen. Wat dat betreft brengt kokosolie een aantal belangrijke voordelen met zich mee, waardoor je er het best zo snel mogelijk gebruik van kunt gaan maken.

Minder trek dankzij kokosolie

Dankzij kokosolie heb je al snel minder trek, waardoor je eerder stopt met eten. Je zal merken dat je lichaam zich afkeert tegen een teveel aan eten, zelfs wanneer je gewoon door probeert te gaan. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de vetzuren die we kunnen vinden in kokosolie. Deze zorgen ervoor dat er verbindingen in ons lichaam ontstaan, die ervoor zorgen dat we minder trek ervaren en op tijd stoppen met eten. In een van de wetenschappelijke studies op dit gebied aten mannen zo’n 256 calorieën minder per dag, zonder dat ze hierop werden gewezen of toe werden aangezet.

De studies tot nu toe werden vooral gedaan op de korte termijn, wat het lastig maakt om aan te geven of de kokosolie er ook voor zorgt dat we op de langere termijn minder trek hebben. Indien dat het geval is kan kokosolie ons helpen om op een natuurlijke manier af te vallen, door minder in te nemen en aan de andere kant bijvoorbeeld voldoende te bewegen. Dit kan ons helpen om het groeiende probleem van overgewicht in met name de Westerse wereld tegen te gaan.

Vetzuren in kokosolie voor een betere gezondheid

In kokosolie vinden we een bijzondere verzameling van verzadigd vet, waardoor de olie in het verleden als ongezond werd gezien. Het is de meest rijke bron van verzadigde vetten, aangezien 90% van de vetzuren in de olie verzadigd is. Uit nieuw onderzoek blijkt dat deze niet schadelijk zijn voor onze gezondheid, waardoor het verstandig is om er gebruik van te maken. Bovendien zitten er minder van deze vetten in, dan in bijvoorbeeld de kaas of een stuk vlees dat je op een dag zou eten.

Het bijzondere van de vetzuren met een gemiddelde lengte (Medium Chain Triglycerides, MCTs) is dat deze door het spijsverteringskanaal gaan, direct naar de lever. Daar gebruiken we ze als een vorm van snelle energie, met een therapeutisch effect op hersenziekten als bijvoorbeeld epilepsie en Alzheimer.

Verbrand meer vet dankzij kokosolie

Kokosolie helpt je om meer energie te verbruiken en meer vet te verbranden, waardoor je effectief af kunt vallen en je toe kunt werken naar het gewicht dat je al een lange tijd voor ogen hebt. Dankzij de kokosolie ervaar je minder trek en zal je minder calorieën innemen, terwijl je aan de andere kant zorgt voor een product dat je helpt om extra vet te verbranden. Je verbruikt dankzij de vetzuren in kokosolie gedurende 24 uur 5% meer energie, waardoor je lichaam sneller de reserves aan zal spreken en je merkt dat je slanker wordt.

Meest gezonde mensen eten kokosolie

Tenslotte valt het op dat de meest gezonde mensen op aarde over het algemeen veel gebruik maken van kokosolie. Het is mogelijk om hier een discussie over de kip en het ei op los te laten, maar het valt op dat we in het Westen nauwelijks kokosolie gebruiken, terwijl bijvoorbeeld de Tokelauanen in het Zuid-Pacifische deel van de wereld hier al langer mee werken. Zij zijn een stuk gezonder dan wij en hebben nauwelijks last van hart- en vaatziekten. Ook de Kitavanen hebben de beschikking over een uitstekende gezondheid, dankzij de kokosolie die ze innemen.

Het is wat dat betreft verstandig om direct kokosolie aan te schaffen en op zoek te gaan naar de verschillende manieren waarop je daar gebruik van kunt maken. Je werkt dan op een heel natuurlijke manier aan een betere gezondheid, terwijl dit niet eens veel hoeft te kosten.

Gerrit Snel is geïnteresseerd in alles dat met sport en voeding te maken heeft, hij wil jong en oud helpen aan een gezond gewicht en fit lichaam. Het is onze missie om met praktische tips zoveel mogelijk geïnteresseerden te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *