Diëten blijven vernieuwen. Een groot en bekend voorbeeld daarin is het dieet Weight Watchers. Haar nieuwste programma is het Feel Good Programma en het is duidelijk dat er geïnvesteerd is in onderzoek. De psychologie van het afvallen is beetje bij beetje ontrafeld en bloot komen te liggen in dit dieet. Want het gaat om veel meer dan alleen afvallen. Mensen die zich gelukkig voelen kunnen namelijk velen malen meer bereiken dan mensen die niet lekker in hun vel zitten.

Een uiteenzetting van het nieuwe Feel Good Programma van Weight Watchers.

Feel Good

Het “Voel Je Goed” idee is een nieuwe pijler binnen het Weight Watchers dieet. Het gaat er dan ook om dat mensen zich weer prettig voelen. Het begint namelijk allemaal met geluk, zo is de beredenering. Mensen die stressvrij zijn en gelukkig in het leven staan, maken veel meer successen mee dan mensen die dat niet staan. Ook op het gebied van afvallen.

In de afgelopen jaren is het Weight Watchers programma dan ook grondig herzien en dat heeft geleid tot veel meer aandacht voor de mentale kant van afvallen. Het is meer gaan zitten in je happy en gelukkig voelen en daarmee is de focus verschoven van het alleen en enkel maar kunnen en willen afvallen.

Het puntensysteem dat Weight Watchers jarenlang (vrijwel vlak na de oprichting in de jaren zestig!) heeft volgehouden, is ook aangepast naar de nieuwe richtlijnen en bevindingen op het gebied van voeding en gezondheid. Het laat zien dat Weight Watchers heel goed weet wat er speelt en wat belangrijk wordt geacht.

Stressvrij en gelukkig

Je moet dus stressvrij en gelukkig zien te worden alvorens je begint met afvallen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het Feel Good programma doet veel om je gelukkig te maken. Het leert je om wat egoïstischer te zijn, maar dan in een positieve zin.

“Wanneer jij gelukkig bent, kan je ook mensen om je heen gelukkig maken. Wanneer je succes ervaart, kom je lekkerder in je vel te zitten. Je zal dat merken aan een betere nachtrust en een gelukkiger gevoel.” Die theorie weegt heel zwaar in het nieuwe dieet van Weight Watchers.

Met andere woorden: stressvrij en gelukkig worden is een proces waar je zelf een heel belangrijke bijdrage aan te leveren hebt.

De psychologie achter afvallen

Weight Watchers doet het met haar Feel Good programma dus helemaal anders. Het hele dieet is op de schop gegaan en gooit het over een andere boeg. De psychologie van het afvallen wordt behandeld en zeer serieus gevolgd. Mensen worden geholpen om innerlijk ook af te vallen. Er moet een knop om en dat is een kwestie van de juiste mindset.

En Weight Watchers slaat wat dat betreft de spijker goed op de kop. Het is namelijk precies waar mensen vandaag de dag heel veel behoefte aan hebben. Rust en tijd om gelukkig te worden.

Werkt dit dieet?

Weight Watchers is het niet gewend om teleur te stellen. Je kan dus aannemen dat het Feel Good programma effectief is en dat dit dieet echt werkt. Je kan heel veel gewicht verliezen als je zelf zorgt dat je gelukkig bent. Het is dan namelijk vanzelfsprekend dat je afvalt en geen gevecht meer tegen de kilo’s. Wanneer je die mindset te pakken hebt, zal je merken dat afvallen helemaal niet zo’n zware opgave hoeft te zijn en dat het grotendeels ook vanzelf gaat.

Voordelen van het Feel Good programma

  • Met de vernieuwde app kun je in contact treden met andere leden van Weight Watchers.
  • Er is een forum om elkaar te ondersteunen.
  • Er worden meer cursussen aangeboden.
  • Er zijn nieuwe inzichten in voeding meegenomen in het programma.

Wil je dat zelf ervaren? Dan raden we je aan om het dieet gewoon eens een tijdje uit te proberen. Geef het Feel Good programma de kans om je weer goed te gaan voelen.

Wil jij op een gezonde manier afvallen zonder jojo effect?

Dan is wellicht de afslankreceptenbijbel iets voor jou. In dit boek vind je meer dan 100 recepten die je helpen vet te verbranden op een blijvende manier.

In deze grafiek zie je dat mensen die de afslankreceptenbijbel gebruikten bleven afvallen, ten opzichte van mensen die een standaard dieet gebruikten.

Meer informatie over de Afslank Receptenbijbel? Inmiddels is het populaire boek al meer dan 2000 keer gedownload!
Ja! Ik wil meer informatie!

Gerrit Snel is geïnteresseerd in alles dat met sport en voeding te maken heeft, hij wil jong en oud helpen aan een gezond gewicht en fit lichaam. Het is onze missie om met praktische tips zoveel mogelijk geïnteresseerden te helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *