Gaan groene smoothies en afvallen samen? Jazeker! Groene smoothies zijn niet alleen gezond, je kunt ook afvallen met groene smoothies. Groene smoothies besparen je tijd bij het klaarmaken van groente en fruit, geven je een energiek gevoel en het is één van de meest doeltreffende manieren om overtollige kilo’s te verliezen.

Groene smoothies gedurende de dag

Aan het begin van jouw dag kun je groene smoothies maken om voor de rest van de dag van de voordelen te profiteren. Eén of twee smoothies per dag is een goede start, maar meerdere smoothies gedurende de dag geven je de volgende voordelen:

 • Afvallen gaat gemakkelijker door een gevuld gevoel
 • Je voelt je de hele dag energiek
 • Jouw bloedsuiker blijft stabiel

Alle voordelen van groene smoothies op een rij

Een aantal overtollige kilo’s verliezen zal niet de enige reden zijn om met groene smoothies te starten. De onderstaande voordelen worden het meest genoemd:

 • Een glanzende huid
 • Een verbeterde weerstand
 • Geen eetbuien
 • Blijvend gezond gewicht
 • Betere stoelgang

Sinds het begin van 2014 ben ik zelf ook met groene smoothies gestart, de resultaten zijn opmerkelijk! Ik voel me fitter, gezonder en kan mentaal veel meer aan. Meer groente en fruit geeft je blijkbaar meer energie dan ik dacht. Sinds die tijd ben ik me verder gaan verdiepen in groene smoothies en ben tot de ontdekking gekomen dat de groene smoothie veel mensen heeft geholpen om van overgewicht af te komen.

Snacken en ongezonde maaltijden zijn vaak de oorzaak van overgewicht, een aantal smoothies per dag zorgen ervoor dat je genoeg vitamines en mineralen in jouw lichaam krijgt. Je hebt geen zin meer in chips, snoep, koek of andere verkeerde snacks. Groene smoothies zijn in het begin best verslavend, het is één van de weinige energiedrankjes die echt werkt.

Hoeveel kilo kun je afvallen met groene smoothies?

Afhankelijk van jouw gewicht kun je soms tot wel 20 kilo lichaamsgewicht verliezen. Er staan veel ervaringen met groene smoothies op het internet en ook in mijn naaste omgeving heb ik gezien dat groene smoothies het verschil maken voor iemand die overgewicht heeft. Heb je geen overgewicht? Dan ga je waarschijnlijk niet afvallen door groene smoothies, maar zal het drankje jou wel helpen om een gezond gewicht te behouden.

Hoe kan het dat je gewicht verliest door groene smoothies?

Groene smoothies zitten vol met groente en fruit, welke je snel een gevuld gevoel geven. Groente en fruit bevatten relatief weinig calorieën, maar geven een vullend gevoel. Een aantal groene smoothies per dag ontnemen je de behoefte voor verkeerde voeding. Maak groene smoothies niet te romig of te zoet en je gaat gegarandeerd afvallen!

Je kunt eindeloos combineren met groene smoothies, waardoor Diana Verbeek dan ook een groene smoothies receptenboek gemaakt heeft met maar liefst 125 groene smoothies. Je maakt kennis met de meest exotische combinaties, terwijl je ondertussen gewicht verliest. Afvallen met groene smoothies lijkt ideaal, maar is het dat ook voor jou? Lees verder om te ontdekken hoe ook jij met groene smoothies kunt afvallen.

Tips voor afvallen met groene smoothies

Krijg je het idee dat groene smoothies een prettige manier zijn om jouw overtollige kilo’s te verliezen? Graag geef ik je aan aantal tips om aan de slag gaan met afvallen en groene smoothies.

Tip 1: Kies voor verse bladgroente als basis voor jouw groene smoothie. De basis van een groene smoothie bestaat meestal uit boerenkool of spinazie. Het grootste deel van jouw groene smoothie bestaat uit groente.

Tip 2: Fruit is de ideale manier om jouw groene smoothie zoet en smakelijk te maken. Voeg een banaan, mango, appel, peer, banaan of rood fruit toe om jouw groene smoothie een heerlijke smaak te geven.

Tip 3: Voeg geen suiker of andere zoetstoffen aan jouw groene smoothie toe om deze verder op smaak te brengen. Vind je de groene smoothie niet lekker? Kies dan voor ander soort fruit of gebruik kaneel om de smaak van jouw smoothie te veranderen.

Tip 4: Yoghurt of andere melkproducten passen niet thuis binnen een groene smoothie. Kies voor avocado of kokos om jouw groene smoothie iets romiger te maken. Voeg hier niet teveel van toe, groene bladgroente en fruit speelt altijd de hoofdrol in een groene smoothie.

Tip 5: Experimenteer met zoveel mogelijk recepten om het drinken van groene smoothies zo leuk mogelijk te maken. Verderop in dit artikel laat ik je zien wat er mogelijk is.

Groene smoothie recept: banaan, andijvie en kokos

Lijkt het je leuk om een groene smoothie uit te proberen? Ga dan aan de slag met het onderstaande recept om te ontdekken of je groene smoothies lust en of het iets voor je is.

Ingrediënten

 • 300 ml kokosmelk
 • Een halve avocado
 • Een zak andijvie
 • Een banaan

Stop alle ingrediënten in de blender en laat de blender het werk doen tot er een egale massa ontstaat. Je merkt dat deze smoothie heel romig van smaak is, het zoete van de banaan en de exotische smaak van de kokosmelk maakt het helemaal af.

Wil jij op een gezonde manier afvallen zonder jojo effect?

Dan is wellicht de afslankreceptenbijbel iets voor jou. In dit boek vind je meer dan 100 recepten die je helpen vet te verbranden op een blijvende manier.

Meer informatie over de Afslank Receptenbijbel? Inmiddels is het populaire boek al meer dan 2000 keer gedownload!
Ja! Ik wil meer informatie!

Gerrit Snel is geïnteresseerd in alles dat met sport en voeding te maken heeft, hij wil jong en oud helpen aan een gezond gewicht en fit lichaam. Het is onze missie om met praktische tips zoveel mogelijk geïnteresseerden te helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *