gezonde tussendoortjesGezonde tussendoortjes zijn de ideale manier om jouw honger te stillen. Groter is meestal beter, maar bij een gezonde snack gaat deze vlieger niet op. Ik heb vijftien heerlijke tussendoortjes voor je geselecteerd, die je zonder schuldgevoel kunt eten. Alle tussendoortjes zijn onder de 100 calorieën, je kunt dus zonder problemen snacken.

Kies voor een gezond tussendoortje tussen de maaltijden door of in de avond na het eten. Snack om het hongergevoel tegen te gaan en de vertering opgang te houden. Tussendoortjes eten en snacken heeft vaak een negatieve bijklank, zorg dat je genoeg gezonde tussendoortjes in huis hebt om hier een einde aan te maken.

1# banaan als gezond tussendoortje

Banaan. Mijn nummer 1 tussendoortje. Een banaan zit vol gezonde vezels, je blijft op deze manier lang verzadigd. Een banaan is niet duur, snel te eten en nog gezond ook!

2# appel als gezond tussendoortje

Appel. Ken je het spreekwoord ‘One apple a day, keeps the doctor away’? Dat spreekwoord komt niet zomaar uit de lucht vallen. Een appel bestaat voor het grootste deel uit water, maar is ook rijk aan vitamines en vezels.

3# chocola als gezond tussendoortje

Een blokje pure chocola. Pure chocola verlaagt de kans op een hartaanval, want gebaseerd op verschillende studies blijken de toxische stoffen uit cacao ons hart- en vaatstelsel te versterken.

4# amandelen als gezond tussendoortje

Handje amandelen. Amandelen zijn uitstekend voor de hartige trek, kies het liefst voor de ongezouten variant. In een handje amandelen zitten heel veel calorieën, een kleine hoeveelheid amandelen geven je direct al een gevuld gevoel.

5# yoghurt met fruit als gezond tussendoortje

Yoghurt met fruit. Geen zin om fruit los te eten? Voeg een kleine beetje sojayoghurt of normale yoghurt toe, het geeft direct een verfrist gevoel. Zo kun je er op een zomerse dag weer helemaal tegenaan!

6# meloen als gezond tussendoortje

Een halve meloen. Meloen is verkrijgbaar in verschillende varianten en zit vol met sappig vruchtvlees, een watermeloen is enorm dorstlessend en het perfecte tussendoortje op warme dagen.

7# ei als gezond tussendoortje

Een gebakken ei. Ben je toe aan iets warms? Bak een ei en breng het op smaak met een beetje peper en zout. Binnen een gezond dieet heb je voldoende eiwitten nodig, een gebakken ei stilt de hartige trek.

8# sashimi als gezond tussendoortje

Sashimi. Sashimi is rauwe vis met een beetje sojasaus. Een stukje tonijn of zalm is heerlijk als snack voor de TV of gewoon tussendoor.

9# olijven als gezond tussendoortje

Olijven. Vind je groene olijven lekker of heb je liever de groene? Er bestaat een grote variatie aan olijven, voor ieders smaak! Koop olijven in de supermarkt, bij de kaasboer of op de markt.

10# aardbeien als gezond tussendoortje

Aardbeien. Hollandse aardbeien zijn in de zomer het lekkerst en ook zonder suiker! Verwijder het kroontje en eet ze puur natuur. Aardbeien kun je ook in het vriesvak vinden in diverse supermarkten. Vers zijn aardbeien bijna het hele jaar verkrijgbaar, maar deze zijn niet altijd even lekker (import is vaak erg zuur).

11# cashewnoten als gezond tussendoortje

Een handje cashewnoten. Cashewnoten smaken vettig en vullen snel. Houd je van cashewnoten? Eet dan een klein handje als snack. De noten zijn gezond, maar tegelijk ook calorierijk.

12# abrikozen als gezond tussendoortje

Gedroogde abrikozen. Eet gedroogde abrikozen, die ongesuikerd verkocht worden. Kijk goed op de verpakking of de abrikozen wel of niet zijn gesuikerd. De smaak van gedroogd fruit is intens, gedroogd fruit is een kleine tussendoortje met veel inhoud.

13# frambozen als gezond tussendoortje

Een handje frambozen. Onderzoek laat zien dat frambozen een bijdrage leveren aan het verbranden van vet. Het onderzoek laat zien dat het eten van frambozen de kans op obesitas verkleint, frambozen zitten daarnaast vol met antioxidanten (vooral als ze perfect rijp zijn).

14# cracker met kaas als gezond tussendoortje

Cracker met kaas. Een volkoren cracker met kaas is een prima manier om de honger te stillen. Een cracker met kaas is mijn variant op een boterham met kaas, maar net wat lichter qua koolhydraten.

15# komkommer als gezond tussendoortje

Komkommer. Komkommer is arm aan calorieën, maar beschikt over een rijke variatie en vitamines en mineralen.Een komkommer bestaat voor 99% uit water en kun je dus eten zoveel je wilt. Heb je de behoefte om op iets te kauwen, maar wil je geen suiker, vet of onnodige koolhydraten innemen? Dan is komkommer de ideale oplossing.

Een heerlijke en gezonde groene smoothie

Ben je het zat om altijd hetzelfde tussendoortje te nemen? Een tijdje geleden heb ik groene smoothies ontdekt. De groene smoothie kun je thuis maken en zit vol met vitamines en mineralen. Via de onderstaande link heb ik recepten voor je op een rij gezet, ontdek je wat groene smoothies met je doen en leer je hoeveel energie je van dit groene drankje krijgt. Groene smoothies hebben de volgende voordelen:

  • De bereiding kost weinig tijd
  • Groene smoothies zitten vol vitamines en mineralen
  • Je kunt zelf experimenteren met ingrediënten

Groene smoothies uitproberen en hiervan genieten >>

Wil jij op een gezonde manier afvallen zonder jojo effect?

Dan is wellicht de afslankreceptenbijbel iets voor jou. In dit boek vind je meer dan 100 recepten die je helpen vet te verbranden op een blijvende manier.

In deze grafiek zie je dat mensen die de afslankreceptenbijbel gebruikten bleven afvallen, ten opzichte van mensen die een standaard dieet gebruikten.

Meer informatie over de Afslank Receptenbijbel? Inmiddels is het populaire boek al meer dan 2000 keer gedownload!
Ja! Ik wil meer informatie!

Gerrit Snel is geïnteresseerd in alles dat met sport en voeding te maken heeft, hij wil jong en oud helpen aan een gezond gewicht en fit lichaam. Het is onze missie om met praktische tips zoveel mogelijk geïnteresseerden te helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *