Buikvet verbranden kan op duizend en één manieren. Deze lijst omvat de 50 beste manieren om buikvet te verbranden. Je kunt hier alle tips vinden die je nodig hebt om buikvet te verliezen. Je kunt er de komende maanden of zelfs jaren mee vooruit. 80% van de Nederlanders is ontevreden over het vet rond de buik en dat is niet zonder reden.

buikvet verbrandenVet rond de buik verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, bepaalde soorten kanker, dementie en diabetes (buikvet verbranden draagt bij aan een goede gezondheid wanneer je hier teveel van hebt). Het uiterlijk speelt ook een grote rol, we willen een strak lichaam en zonder schaamte in de spiegel kijken.

 

Nu mijn 50 tips die je alvast kunt toepassen…

Er is goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat buikvet verbranden niet gemakkelijk is, het goede nieuws is dat het niet zo moeilijk is als veel mensen denken. Het laatste jaar is mijn buikomvang in rap tempo afgenomen en sinds kort ben ik tevreden over mijn gewicht. In dit artikel geef ik je mijn 50 beste manieren om buikvet te verbranden (die echt werken). Pas je deze tips toe? Dan beloof ik je dat je snel buikvet verliest en de strakke buik ontwikkelt waarvan je droomt. Laten we van start gaan! Buikvet verbranden start vanaf nu!

1. Hoeveel gewicht wil je verliezen?

Buikvet verbranden begint met het meten van jouw gewicht. Weet je precies hoeveel gewicht je wilt verliezen? Dan is het tijd voor actie en kun je naar jouw doel toewerken.

Beslis hoeveel kilo je wilt verliezen op basis van jouw BMI. Bereken jouw BMI via de onderstaande link.

Klik hier om jouw BMI te berekenen >>

Is jouw BMI tussen de 18,5 en 25? Dan heb je een gezond BMI. Een BMI tussen de 25 en 30 is ongezond en bij een BMI hoger dan 30 spreken we van extreem overgewicht (raadpleeg een arts). Breng jouw BMI naar een gezond niveau en beslis op basis hiervan hoeveel gewicht je kunt en wilt verliezen.

Voor buikvet verbranden kun je ook jouw taille meten. Ben je een vrouw? Streef dan naar een buikomvang van 90 centimeter of minder, bij mannen ligt de grens op 100 centimeter.

2. Werk aan je buikspieren tijdens buikvet verbranden

Buikvet verbranden en buikspieroefeningen hebben niets met elkaar te maken. Je kunt met buikspieren echter wel een strakkere buik krijgen, waardoor er sneller een strakke buik zichtbaar wordt. Buikspieroefeningen zijn er om je buikspieren te verstevigen en dus niet om buikvet te verbranden. Sterke buikspieren zijn een enorme bonus voor jouw lichaam. Door sterkere buikspieren heb je een betere houding en kleinere kans op rugpijn.

3. Vervang snoep door fruit

Het is moeilijk om snoep te omzeilen, maar ik heb een trucje voor je. Veel dingen zijn veel lekkerder dan snoep, maar je moet zelf ontdekken wat het best bij je past. Een goede vervanging voor snoep is vers- of gedroogd fruit (zonder toevoeging van suiker). Fruit is smakelijker dan snoep, in het begin een kwestie van wennen. Verwen jezelf met het beste fruit en binnen een mum van tijd heb je geen behoefte meer aan snoep.

4. Opdrukken

Opdrukken is een simpele oefening om het lichaam te verstevigen. Je kunt met 50 keer opdrukken per dag al een goed resultaat neerzetten, je merkt binnen enkele weken dat de spieren in jouw lichaam verstevigen. Opdrukken traint niet alleen jouw spieren, maar is ook een mooie aanvulling voor jouw dagelijkse portie cardio. Bouw het opdrukken langzaam op en kies voor steeds meer herhalingen per set. Lukt het opdrukken niet? Begin dan vanaf de knieën en probeer het na een aantal weken vanaf de voeten.

5. Train je beenspieren voor buikvet verbranden

De beenspieren zijn de sterkste spieren in het menselijk lichaam. We gebruiken de beenspieren vaak, maar benutten niet al hun kracht. Train je jouw beenspieren? Dan heeft dit ook weerslag op de rest van jouw lichaam. Het lichaam zal door meer spieren, meer calorieën verbranden, waardoor ook het buikvet sneller verbrand kan worden. Start met het trainen van jouw buikspieren door tegen de muur aan te zitten, door hoog te springen of met gewichten voor een sneller resultaat.

6. Fietsen in plaats van autorijden

Buikvet verbranden zit hem in de kleine dingen. Veel mensen zijn sneller geneigd om de auto te pakken in plaats van de fiets. Kun je jouw bestemming binnen 15 minuten bereiken? Kies dan altijd voor de fiets. Je kunt hierdoor extra calorieën verbranden en het is nog gezond ook. De luxe van een auto is prettig, maar niet voor onze buikomvang. Pak iets vaker de fiets en geniet er gewoon van. Je merkt dat dergelijke veranderingen een groot verschil voor de toekomst betekenen.

7. Geef buikvet verbranden nooit op

Geef nooit op wanneer je jouw doelen wilt bereiken. Na een aantal weken lijkt het misschien onmogelijk om tot een droomlichaam te komen, maar alsjeblieft ga door. Waarom zou je opgeven? Het is niet nodig!  Ga door met waarmee je bezig bent en volg gestructureerd mijn tips om jouw ideale gewicht te bereiken. Ik weet dat buikvet verbranden moeilijk is, maar onmogelijk is het zeker niet. Je bent op dit moment waarschijnlijk dichterbij jouw doel dan je ooit geweest bent en opgeven is absoluut ‘out of the question’.

8. Enkel buikvet verbranden is onmogelijk

Het is wetenschappelijk bewezen, het isoleren van lichaamsdelen is onmogelijk. Wanneer je buikvet gaat verbranden, ga je dus ook op andere plaatsen in het lichaam vet verbranden. Is er een dieet of artikel dat je wel belooft dat enkel buikvet verbranden mogelijk is? Dan is dat onzin. Om buikvet te verliezen is het van belang jouw voedingspatroon te veranderen en anders te eten, zo simpel is het!

9. Drink water onder het eten

Water is een gezonde vervanger van frisdrank en sap, maar ook op andere momenten erg gezond. Wist je dat water drinken onder het eten helpt om minder te eten? Jouw honger wordt gestild en je voelt sneller een verzadigd gevoel. Je zult verbaasd zijn hoe effectief drinken onder het eten is (met name bij de hoofdmaaltijden). Probeer het dus eens uit en ontdek hoe je jezelf sneller verzadigd voelt.

10. Buikvet verbranden met water

In de tip hiervoor ging het ook over water, maar toch wil ik op deze tip een toevoeging doen. Water drinken voor het verliezen van buikvet is heel belangrijk. Vervang frisdrank en sap voor water om een enorm verschil te maken. Ongemerkt komen er teveel calorieën bij je binnen, die je tussendoor letterlijk ‘even opdrinkt’. Stop hiermee en vervang calorierijke dranken voor water. Op het oog is het misschien een kleine verandering, maar wist je dat frisdrank en sap vol met suiker zit? Suikers die niet nodig hebben, maar die wel onnodig in ons lichaam komen. Start dus met het drinken van water en het verbranden van buikvet wordt direct gemakkelijker.

11. Varieer op je bord

Een kleurrijk bord gevuld met verschillende groente, fruit en vis of kip is vaak veel gezonder. Denk aan meloen, sla, wortelen of spinazie. Het zijn stuk voor stuk gezonde keuzes en is een mooie variatie van producten. Zo krijg je van al het gezonds iets binnen!

Varieer in verschillende soorten voeding en je merkt dat het eten veel lekkerder wordt. De combinatie van veel soorten voeding zorgt ervoor dat je voeding meer gaat waarderen en je echt weer geniet wanneer je eet. Gezonde voeding hoeft geen straf te zijn.

12. Stop met fastfood

Fastfood zorgt voor veel buikvet. Stop met fastfood wanneer je buikvet wilt verbranden, het is een absolute ‘killer’ als je gewicht probeert te verliezen. Fastfood zit vol met vet, suiker en teveel calorieën. Het eten van fastfood bevredigd nauwelijks, het is vaak de honger naar een vette hap die ons drijft tot fastfood. Moet je echt naar een fastfoodrestaurant? Kies dan voor de gezondere optie en neem een salade met kip. Wanneer je echt gemotiveerd bent om buikvet te verbranden, is het beter om fastfoodrestaurants helemaal te mijden, zo kom je niet in de verleiding om ongezonde voeding te eten.

13. Ontspannen voor minder buikvet

Ontspanning is belangrijk als het om buikvet verbranden gaat. Probeer je ademhaling te vertragen wanneer je gestrest bent en af en toe een momentje voor jezelf te nemen. Het helpt je echt vooruit, door minder stress wordt buikvet verbranden gemakkelijker.

Het lichaam slaat veel extra gewicht op in toestanden van stress. Stress brengt je geest uit controle, waardoor het nog moeilijker is om je aan een streng voedingspatroon te houden. Breng dus rust in je leven en zorg voor ontspanning (met name wanneer je wilt afvallen).

14. Zorg voor een blijvend resultaat

Buikvet verbranden is niet jouw doel. Het gaat om het vormen van een lichaam waarmee je tevreden bent. Heb je veel buikvet verbrand? Dan is het de bedoeling om dit ook zo te houden. Je kunt geen gewicht blijven verliezen of weer opnieuw aankomen, zorg ervoor dat je balans vindt. Het is heel ongezond om steeds weer aan te komen en af te vallen. Wanneer je continue in gewicht blijft schommelen is dit zelfs ongezonder dan overgewicht. Neem dit gezondheidsrisico niet en raadpleeg een arts wanneer je ineens veel afvalt of in korte tijd veel aankomt.

15. Buikvet verbranden? Drink geen alcohol!

Alcohol droogt het lichaam uit en heeft meer nare effecten op het menselijk lichaam. Je kunt het best geen of nauwelijks alcohol drinken, zo kun jouw doelen zo snel mogelijk tot realisatie brengen. Wil je af en toe toch iets drinken? Dan is een glas rode wijn jouw beste optie. Een cocktail moet je overslaan, cocktails zitten vol suiker en calorieën.

16. Buikvet verbranden kost tijd

Neem de tijd als het om buikvet verbranden gaat. Veel mensen zijn helaas niet bereid om de tijd te nemen ten aanzien van buikvet verbranden. Je kunt jezelf enorm veel leed besparen als je wel de tijd neemt, het hoeft niet van vandaag op morgen. Neem bijvoorbeeld minimaal een jaar de tijd om jouw ideale lijf te ontwikkelen, dit is veel realistischer en vergroot de kans dat je jouw ideale lichaam daarna kunt behouden.

17. Het zit hem in de kleine dingen

Het zijn de kleine dingen die een groot verschil maken. Wanneer je altijd de trap neemt en nooit de lift, kun je gemakkelijker buikvet verbranden. Je begrijpt waarschijnlijk dat er meer trucjes zoals deze zijn en dat is ook zo! Parkeer bijvoorbeeld je auto een straat verder, fiets naar de supermarkt of maak een wandeling onder lunchtijd. Er zijn heel veel kleine gewoontes die je kunt en moet veranderen, alles bij elkaar maakt dit een enorm verschil voor buikvet verbranden!

18. Eet niet buiten de deur

Bij vrienden thuis of in een restaurant heb je niet in de hand wat er op tafel zal komen. Om dit beter in de hand te houden, is het verstandig om altijd jouw eigen maaltijd te maken. Je bepaalt op deze manier zelf wat je eet en maakt het  jezelf gemakkelijker om je aan een gezond voedingspatroon te houden. Kant-en-klaar maaltijden behoren tot het verleden, je hebt hiermee niet in de hand wat er in jouw lichaam komt. Vertrouw op jezelf en neem het bereiden van jouw voeding in eigen hand. Kies voor gezonde, verse voeding en maak je eigen combinaties om elke maaltijd tot een feestje te maken.

19. Houd het sporten verassend

Sporten vormt al snel een patroon en wordt daardoor saai. Je moet jezelf eigenlijk continue uitdagen om jouw manier van sporten tot een succes te brengen. Stel wekelijks nieuwe doelen, verander af en toe de routine of doe een hele nieuwe sport. Sporten is iets dat leuk en verassend moet zijn, anders gaat het snel vervelen. Doe je elke week hetzelfde? Dan gaat jouw lichaam hieraan wennen en wordt het lui. Bij gewenning zal het lichaam minder calorieën verbranden en sport je inefficiënt.

20. Beperk de inname van zuivel

‘Melk is goed voor elk’, je hebt het vast wel eens gehoord. Helaas zit melk vol vet en is het niet bedoeld voor de mens. Koeienmelk is gemaakt om een kalf honderden kilo’s in korte tijd aan te laten komen. Mensen hebben alle voedingsstoffen uit koeienmelk niet nodig en daardoor is het verstandig om hiervan afstand te nemen. Sojamelk of sojayoghurt is een slimme vervanger voor alle zuivel die je op dit moment tot je neemt. De smaak is meer nootachtig dan koeienmelk en heerlijk voor bij het ontbijt.

21. Begrijp waarom je verkeerd eet

Veel mensen begrijpen zichzelf niet, waardoor buikvet verbranden altijd onmogelijk zal blijven. Wanneer je begrijpt wat je verkeerd doet, wordt het gemakkelijker om nieuwe stappen te zetten en gezonde voeding toe te laten in jouw leven. Kun je echt goed analyseren wat er aan de hand is? Dan kom je tot verassende resultaten, waardoor buikvet verbranden gemakkelijker zal gaan.

22. Het gaat niet alleen om het doel bij vet verbranden

Het bereiken van jouw doel is natuurlijk belangrijk, maar ook de weg naar dit doel toe kan mooi zijn. Wanneer je gezonder gaat eten en meer gaat bewegen, merk je hier al snel het resultaat van. Je zit lekkerder in je vel en krijgt in de gaten dat deze nieuwe levensstijl beter is voor jouw lichaam. Wanneer je bezig bent met het bereiken van jouw doel, is het belangrijk om onderweg al te genieten van datgene dat je tot nu toe bereikt hebt. Sta af en toe stil en wees dankbaar voor wat je al bereikt hebt!

23. Buikvet verbranden? Zeg stress vaarwel!

Buikvet verbranden doe je zonder stress. Stress laat ons lichaam meer vet opslaan, waardoor de kans kleiner wordt dat je jouw doel kunt bereiken. Door stress geeft het lichaam verkeerde hormonen af, waardoor er veranderingen in ons verteringsstelsel kunnen ontstaan. Dit is heel slecht voor ons buikvet en daarom moet je stress zo snel mogelijk uit de weg gaan. Een tip voor minder stress: Voel of je ademhaling te snel gaat. Wanneer de ademhaling te snel gaat, kun je de ademhaling bewust langzamer laten verlopen en op deze manier minder stress gaan voelen. Stress onder controle houden is niet gemakkelijk, maar ik hoop dat deze tip je ervan bewust maakt dat niet alleen andere voeding en beweging je buikvet laat verbranden.

24. Motiveer jezelf

Hoe kunnen mijn tips je verder helpen wanneer je niet gemotiveerd bent? Tip: Praat tegen jezelf in de spiegel. Wanneer je tientallen keren jouw doel herhaalt voor de spiegel, is de kans groter dat je jouw doel gaat bereiken. Je confronteert jezelf met je eigen ik en maakt het aannemelijker dat jouw doel de waarheid wordt. Wees creatief en stel alles instaat om jezelf te motiveren. Doe het niet alleen en betrek meerdere mensen bij het bereiken van jouw doelen. Op deze manier vind je coaching op je eigen manier en zal je veel support ontvangen. Maak het jezelf niet te moeilijk, maar vraag om hulp wanneer dat nodig is. Of het nu gaat om extra hulp bij het sporten of informatie over voeding.

25. Laat je niet verleiden

Er bestaan veel verschillende producten om sneller buikvet verbranden mogelijk te maken. Trap er niet in! Veel diëten, pillen en andere hulpmiddelen maken de grootste beloftes op het gebied van buikvet verbranden, maar maken deze helaas nooit waar. Natuurlijk kan een dergelijk product je goed op weg helpen, maar begrijp dat je het uiteindelijk zelf moet doen.

26. Negeer de weegschaal

Het is goed om je af en toe te wegen, maar laat het nooit een obsessie zijn. De weegschaal wordt al snel een obsessie en op deze manier blijf je gewicht verliezen, terwijl dit niet altijd het hoofddoel is. Wanneer je gaat sporten, zal het lichaam veel extra spieren aanmaken. Schrik niet wanneer je in het begin aankomt, uiteindelijk zal jouw overgewicht alsnog verdwijnen. Je kunt in het begin beter alleen de buikomvang meten, dit geeft een realistischer beeld van jouw progressie. Weeg bij voorkeur pas na de eerste maand en vervolgens eens per week.

27. De juiste porties

Dit is waar het vaak misgaat bij iemand die te dik is. Buikvet verbranden begint echter bij het onder controle krijgen van de grootte van jouw maaltijden. Gebruik je thuis grote schalen en borden? Dan is het een idee om kleinere te kopen, je kunt op deze manier beter in de hand houden wat je eet. Restaurants geven vaak porties die te groot zijn, neem hier geen voorbeeld aan. Ga je een keer uiteten? Vraag dan expliciet om kleinere porties. Krijg je echt een keer teveel en vind je het zonde? Vraag dan gewoon of je mag meenemen wat er over is.

28. Denk aan je houding

Een beter figuur begint bij een betere houding en heeft niets met buikvet verbranden te maken. Een betere houding doet heel veel met jouw lichaam en laat je er veel zelfverzekerder uitzien. Doe de schouders naar achter en de borst vooruit. Je ziet er hierdoor fit en zelfverzekerd uit, zonder dat je nog maar een kilo bent afgevallen. Wanneer je buikvet gaat verbranden, zal jouw houding blijven verbeteren en ook door het extra zelfvertrouwen dat je hiermee ontwikkelt. Daarnaast zal je ook de buikspieren meer aanspannen, waardoor er sneller een strakke buik zichtbaar wordt.

29. Doe een sport die je nog nooit gedaan hebt

Een idee is skaten, skiën of mountainbiken in de bergen. Daag jezelf uit en laat sporten nooit saai zijn! Er zijn vast heel veel sporten te bedenken die je nog nooit gedaan hebt, maak een kort lijstje en schrijf op wanneer je hiermee aan de slag gaat.

Je kunt alleen sporten, maar samen is natuurlijk veel leuker. Nodig een vriend of vriendin uit om de nieuwe sport samen met jou uit te proberen. Sporten hoeft helemaal niet saai te zijn, maak er een uitdaging van en geniet!

30. Geef jezelf de tijd om je vol te voelen

Het kost na een maaltijd ongeveer 30 minuten voor je jezelf echt vol zal voelen. Direct na de maaltijd heb je meestal nog honger en dan wil je vaak nog meer eten. Op dit moment eet je ongemerkt teveel en dat is niet nodig. Geef je lichaam de tijd om alle voeding op te nemen en neem dus de tijd om je vol te gaan voelen. Alleen op deze manier kun je het lichaam echt laten profiteren van wat je zojuist gegeten hebt. Wil je het proces iets ondersteunen? Kies er dan tijdens de maaltijd voor om langzamer te gaan eten. Neem kleinere happen en neem meer de tijd voor je maaltijd. Wanneer je dit niet doet, is de kans groot dat je teveel gaat eten, dit is iets dat je niet wilt wanneer je buikvet gaat verbranden.

31. Draag geen te strakke broek

Deze tip heeft niets met buikvet verbranden te maken, maar is wel erg handig. Een te strakke broek maakt het buikvet nog verder zichtbaar en natuurlijk is dat niet wat je wilt. Je wilt er slank en fit uitzien. Geloof me! Koop de juiste maat broek en niet een te strakke, het zal een enorm verschil maken.

32. Start met lopen, roeien, fietsen of zwemmen

Buikvet verbranden gaat niet alleen over een ander voedingspatroon, maar ook over voldoende beweging. Om buikvet te verbranden is het slim om te starten met een sport die je lang en gemakkelijk vol kunt houden. Lopen, roeien, fietsen of zwemmen is het gemakkelijkst om mee te beginnen. Ben je al lekker in beweging? Start dan met een hardloopschema om meer uit jouw cardiotraining te halen.

Elke dag een half uur bewegen, 5 dagen per week is genoeg om mee te starten. Houd vast aan dit patroon en je merkt dat je verbluffende resultaten kunt neerzetten op het gebied van buikvet verbranden. Vind je lopen, roeien, fietsen of zwemmen helemaal niets? Ga dan trampoline springen, dansen of wat je fijn lijkt! Het gaat erom dat je hart gedurende een half uur harder gaat kloppen. Elke soort cardio is goed en zal het buikvet verbranden versoepelen.

33. Maak hoofddoelen en subdoelen bij vet verbranden

Het hoofddoel moet je als volgt kunnen formuleren ‘Ik ga (..) kilo verliezen voor (..-..-….)’. Geef jouw doel een deadline, alleen op dat moment kun je jezelf erop afrekenen als het niet behaald is. Het gaat op dit moment om het hoofddoel, maar er zullen ook subdoelen zijn. Om jouw doel te bereiken, kun je het hoofddoel het best verdelen in kleinere doelen. Je maakt het jezelf op deze manier gemakkelijker om buikvet te verbranden! Zorg dat jouw doel realistisch is, maar heb je eenmaal besloten wat je gaat doen? Ga er dan ook echt voor.

34. Buikvet verbanden doe je zonder frisdrank

Een glas frisdrank bevat soms meer calorieën dan een appel. Frisdrank wordt meestal niet meegerekend in ons voedingspatroon. Het is belangrijk om frisdrank niet te onderschatten en het uit jouw patroon te bannen. Aan frisdrank wordt veel suiker toegevoegd, dat bijna direct in buikvet omgezet wordt. De suikers in frisdrank verbrand je niet snel en een verzadigd gevoel houd je er al helemaal niet aan over. Water is een goede vervanging van frisdrank, in de zomer is het heerlijk met een ijsklontje en een schijfje citroen. Bespaar jezelf alsjeblieft de calorieën uit frisdrank, dit is een tip die de komende tijd echt het verschil gaat maken.

35. Sport en beweeg

Per definitie is voeding het belangrijkst om buikvet te verbranden, maar sport en beweging zal ook helpen. Je hoeft niet perse buikspieroefeningen te gaan doen of uren per week te hardlopen. Elke dag een half uur, 5 dagen per week bewegen is genoeg om buikvet te gaan verbranden. Combineer je sport en beweging met jouw nieuwe voedingspatroon? Dan verklein je de kans dat het buikvet gaat terugkomen.

36. Verhongeren is geen manier om buikvet te verliezen

Op de korte termijn lijkt het misschien aantrekkelijk, maar het is echt geen goed idee. Uithongeren geeft je op de lange duur zelfs meer buikvet, omdat het lichaam daardoor meer vet wilt opslaan. Om gezond af te vallen is het belangrijk altijd voldoende te blijven eten. Vind de balans in buikvet verliezen en minder eten op een gezonde wijze. Sla geen maaltijden over, dit gaat je uiteindelijk niet helpen om jouw doel te bereiken.

37. Maak buikvet verbranden niet tot een obsessie

Een ideaal figuur ontwikkelen is leuk en mag nooit een straf zijn. Buikvet verbranden gaat over discipline houden, maar soms mag je best eens iets eten dat eigenlijk niet de bedoeling is. Natuurlijk ga je op dit moment geen grote hamburger van de MacDonalds eten, maar geef je jezelf een kleine traktatie. Kom je tot de verleiding om ineens heel veel te eten? Dan is er daarvoor vaak meer fout gegaan. Behoed jezelf van verhongeren, je vergroot hiermee de kans om de fout in te gaan. Eet gezond, gevarieerd en frequent om honger te voorkomen. Alleen op deze manier kun je buikvet in rap tempo en op een gezonde manier verbranden.

38. Eet vijf kleine maaltijden per dag

Switch van drie naar vijf maaltijden per dag en ontdek grote verschillen. Split de dag in vijf kleine maaltijden. Je begint met een ontbijt van bijvoorbeeld havermout, gaat over op een stuk fruit, vervolgens is daar de lunch, dan nog een gezonde snack en tot slot de avondmaaltijd. Heb je nog steeds honger? Eet dan nog iets extra’s in de avond, maar het liefst zo vroeg mogelijk. Laat in de avond eten is niet gezond, er worden dan geen calorieën meer verbrand.

39. Onderzoek wat er in je eten zit

Op alle bewerkte producten kun je een label vinden, zo wordt het duidelijk wat er in jouw voeding zit. Je kunt op elk label zien hoeveel calorieën, suiker en vet er in een bepaald product zit. Laat je hierdoor helpen en negeer deze labels niet. Laat je ook helpen door wat volgens het label gezien wordt als een portie, eet altijd één portie en niet meer. Een zak chips kent soms tot wel tien porties, terwijl veel mensen het in één keer opeten. Laat je niet verleiden en wees soms streng voor jezelf! Weet je jezelf niet te beheersen? Dan zal buikvet verbranden heel moeilijk worden.

40. Buikvet verbranden doe je niet alleen

Omring je met mensen die verstand hebben van buikvet verbranden. Je kunt het niet alleen! Buikvet verbranden is zwaar en zal absoluut tijd kosten wanneer je het onderste uit de kan wilt halen. Ik zeg niet dat je een personal trainer nodig hebt, ook een vriend of familielid kan deze rol vervullen. Laat je echter helpen en doe het niet alleen, het is zoveel makkelijker wanneer je het samen doet. Je merkt dat je hulp krijgt wanneer je hierom vraag en je het dus echt niet alleen hoeft te doen. Zoek een partner die samen met jou wilt afvallen, je doet het hierdoor samen en kan de competitie aan met een vriend of vriendin om sneller tot resultaat te komen.

41. Sla geen maaltijden over bij buikvet verbranden

Het ontbijt overslaan is het domste dat je kunt doen en zal je zelfs extra buikvet geven. Wanneer je net wakker bent, is het extreem belangrijk om met een goed ontbijt te beginnen. Maak een ontbijt groot en voedzaam, maar zonder veel vet of suiker. Je gaat bij een rijk ontbijt minder honger voelen en voorkomt hiermee dat je later op de dag gaat snacken. Sla ook geen andere maaltijden over, later krijg je hierdoor meer honger. Juist op dat moment wordt het moeilijk om niet teveel te eten.

42. Schrijf op wat je eet

Schrijf een week lang elke dag op wat je eet om te ontdekken waar het niet goed gaat. Je gaat op deze manier een patroon herkennen en weet wanneer je moet oppassen. Je kunt op deze manier sneller ongezonde voeding elimineren. Zie je veel pizza, pasta, hamburgers, taart en koek in jouw notities? Zoek dan iets dat je op deze momenten beter had kunnen eten. Herschrijf jouw eigen geschiedenis en corrigeer in jouw notities waar je het de volgende keer graag anders zou willen doen. Schrijf dus op wat je eet, dit zal in de toekomst enorm helpen om jouw voedingspatroon onder controle te krijgen.

43. Plan jouw maaltijden

Een nauwkeurige planning maakt buikvet verbranden gemakkelijker. Wanneer je jouw doelen hebt weten te stellen, kun je inplannen wanneer je wat gaat eten en hoef je het nog slechts uit te voeren. Neem je 30 minuten voor de avondmaaltijd? Neem deze tijd dan ook echt en probeer het niet te overhaasten. Door echt de tijd te nemen, kun je betere resultaten bereiken dan wanneer je haast maakt met een maaltijd. Door de tijd te nemen, voorkom je dat je vlak na een maaltijd honger hebt. Het heeft enige tijd nodig om een vol gevoel te voelen. Eet je te snel? Dan laat dit gevoel langer op zich wachten.

44. Ga sporten met een groep

Fitnessen hoeft niet duur te zijn. Om veel calorieën te verbranden kun je het best meedoen met een groepsles in jouw plaatselijke sportschool. Je blijft op deze manier gemakkelijk gemotiveerd en het is ook nog eens een stuk gezelliger. Je kunt verschillende groepslessen doen, het is tegenwoordig veel meer dan alleen spinning en aerobics. Probeer verschillende soorten groepslessen uit. Je ontmoet binnen een korte tijd meer mensen die ook buikvet willen verbranden. Je haalt jezelf uit de vertrouwde omgeving en maakt buikvet verliezen tot een uitdaging die je samen te lijf gaat.

45. Daglicht is gezond

In de winter is men vaak gestrest, terwijl dat in de zomer vaak erg meevalt. Veel daglicht is een manier om stressvrij te blijven en een manier om genoeg vitamine D te ontvangen. In de winter is het moeilijk om van het daglicht te genieten, wanneer de zon schijnt raad ik je aan om met de jas aan buiten te gaan zitten of bijvoorbeeld een wandeling te maken waardoor je er toch iets van meekrijgt. Je merkt dat jouw hormoonhuishouding hier veel profijt aan beleeft en je lekkerder in je vel zit, waardoor buikvet verbranden veel makkelijker wordt.

46. Jij bent het en niet jouw omgeving

Buikvet verbranden begint bij jezelf en niet bij jouw omgeving. Je kunt boos zijn op je ouders die je jarenlang ongezonde voeding hebben gegeven of op een fout dieet waardoor je nu nog dikker bent. Maar wat heeft dit voor zin? Jij bent degene die het moet gaan doen en niet jouw omgeving. Buikvet verbranden begint bij jezelf, houd jezelf hier dan ook verantwoordelijk voor. Begrijp je dat buikvet verbranden vanuit het binnenste van jezelf moet starten? Dan merk je dat je echt iets los kunt laten en de vrijheid voelt om ervoor te gaan. Wanneer je een paar dagen de fout ingaat, is het makkelijk om te stoppen met gezonde voeding. Hier ben je echter niet mee geholpen! Probeer streng voor jezelf te zijn en er met volle kracht voor te gaan.

47. Meer ademhalen voor buikvet verbranden         

Stress gaat het verbranden van buikvet ernstig belemmeren. Om meer tot rust te komen is de juiste ademhaling van groot belang. Zorg dat je jouw ademhaling onder controle krijgt en deze tot rust kunt brengen wanneer deze te snel is. Voel je op een bepaald moment veel stress? Neem dan even rust voor jezelf en neem de tijd om op adem te komen. Ga rustig op een stoel zitten, sluit je ogen en adem heel diep in en uit (doe dit zo lang mogelijk). Kun je dit enkele minuten volhouden? Dan voel je direct meer ontspanning en na verloop van tijd komt de rust als vanzelf terug.

48. Veel water drinken voor een vol gevoel

Veel water drinken maakt buikvet verbranden gemakkelijker. Jouw lichaam heeft gedurende de dag continue water nodig, terwijl veel mensen zich laten uitdrogen en hier niet aan tegemoet komen. Drink minimaal 2 liter (8 glazen) water per dag om het lichaam voldoende te hydrateren. Je merkt dat het drinken van water je een voller gevoel geeft, waardoor de behoefte aan extra voeding er niet continue is. Ben je het water even helemaal zat? Dan is thee een prima vervanger (zonder suiker en/of melk).

49. Geef jezelf voldoende slaap

Slaap minimaal 8 uur per nacht wanneer je bezig bent met buikvet verbranden. Je hebt op deze manier minder stress gedurende de dag en je kunt het hongergevoel gemakkelijker onder controle krijgen. Ben je moe? Dan is het verteringsstelsel minder actief, het lichaam kan het metabolisme op dit moment niet stabiel krijgen. Ga je een keer laat naar bed? Slaap dan zo lang mogelijk uit en probeer echt niet korter dan 6 uur te slapen. Slaap is helaas niet te compenseren. De ene nacht 12 uur slaap en de volgende nacht 4 uur, heeft niet hetzelfde effect als twee keer 8 uur slaap.

50. Vaker kleinere porties eten

Wees niet te enthousiast, het is niet de bedoeling om meer te gaan eten. Dit moet juist een manier zijn om honger te voorkomen en gemakkelijker buikvet te verbranden. Eerder gaf ik je de tip om vijf keer per dag te eten in plaats van drie keer, ongeveer hetzelfde geldt ook voor snacks. Een lekkere appel kun je in één keer opeten, maar probeer eerst eens de helft te eten en later de andere helft. Door jouw maaltijden en snacks goed te verspreiden, krijgt jouw lichaam meer tijd en gaat het verbranden van buikvet eenvoudiger.

Wil jij op een gezonde manier afvallen zonder jojo effect?

Dan is wellicht de afslankreceptenbijbel iets voor jou. In dit boek vind je meer dan 100 recepten die je helpen vet te verbranden op een blijvende manier.

In deze grafiek zie je dat mensen die de afslankreceptenbijbel gebruikten bleven afvallen, ten opzichte van mensen die een standaard dieet gebruikten.

Meer informatie over de Afslank Receptenbijbel? Inmiddels is het populaire boek al meer dan 2000 keer gedownload!
Ja! Ik wil meer informatie!

Gerrit Snel is geïnteresseerd in alles dat met sport en voeding te maken heeft, hij wil jong en oud helpen aan een gezond gewicht en fit lichaam. Het is onze missie om met praktische tips zoveel mogelijk geïnteresseerden te helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *