buikomvangEen te grote buikomvang geeft aan of er een verhoogde kans is op hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker.

Het BMI zegt eigenlijk nog te weinig, meet daarom ook de buikomvang om te achterhalen of er een grotere kans is op gezondheidsklachten.

Het meten van de buikomvang geeft je een inschatting of er teveel buikvet is. Een ongezonde buikomvang is:

  • Meer dan 100 centimeter voor mannen
  • Meer dan 90 centimeter voor vrouwen

Buikomvang tabel

Gebruik voor het meten van de buikomvang een flexibel meetlint. Start op het topje van de heup en breng het meetlint vervolgens naar de andere kant, ter hoogte van de navel. Houd het meetlint niet te strak en houd je adem niet in bij het meten.

Man

Jouw hoeveelheid buikvet is gezond
95 cm <

Je neemt risico door verder aan te komen
95–100 cm

Jouw hoeveelheid buikvet is ongezond
100 cm >

Vrouw

Jouw hoeveelheid buikvet is gezond
85 cm <

Je neemt risico door verder aan te komen
85–90 cm

Jouw hoeveelheid buikvet is ongezond
90 cm >

* De bovenstaande tabel is een inschatting van de werkelijkheid, meet jouw vetpercentage via een speciale weegschaal om echt zeker te zijn binnen bij welke categorie je past. Je kunt dit doen bij een diëtist, fitnesscentrum of bij de huisarts.

Je neemt risico door verder aan te komen

Heb je als man een vetpercentage tussen de 95 en 100 cm of als vrouw tussen de 85 en 90 cm? Dan nader je een risicogrens en kan het geen kwaad om onder de grens van 95 cm als man of onder de 85 cm als vrouw te geraken. Een aantal kilo gewichtsverlies brengt jou binnen de marge van gezond buikvet. Zorg voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon, kies liever voor groente en fruit in plaats van koolhydraatrijke voeding zoals aardappels, brood, pasta en voeding met suikers zoals snoep en frisdrank. Gebruik deze 60 tips om snel gewicht te verliezen of gooi het roer helemaal om een start met een nieuwe manier van leven om voor eens en altijd de juiste buikomvang te hebben.

Tip: Het Paleo Dieet is een manier van leven waardoor je een gezond buikomvang gaat krijgen. Ik eet zelf ook Paleo voeding en het is heerlijk! Het dieet is makkelijk vol te houden, geeft je een gezonde manier van leven en geeft je geen vervelend hongergevoel zoals het Sonja Bakker dieet of andere populaire diëten je wel geven. Je kunt via de onderstaande link meer informatie en meer ervaringen vinden van echte gebruikers die hun buikomvang hebben verkleint, maar ook andere voordelen hebben ondervonden van het Paleo Dieet.

Goede informatie over het Paleo Dieet en ervaringen van echte gebruikers >>

Jouw hoeveelheid buikvet is ongezond

Blijkt jouw buikomvang te groot te zijn? Dan is het noodzakelijk om gewicht te verliezen. Een te grote buikomvang verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, suikerziekte, bepaalde vormen van kanker en talloze andere gezondheidsklachten. Gelukkig is er iets te doen aan een ongezonde buikomvang! Afvallen is een begin, maar uiteindelijk zal je dit gezonde gewicht ook moeten behouden om van de gezondheidsvoordelen te profiteren. Je kunt met tips over afvallen misschien een aantal kilo verliezen, maar er zal een dieet noodzakelijk zijn om op een gezonde buikomvang te komen.

Tip: Het Paleo Dieet zie ik als één van de beste manieren om een gezond gewicht te ontwikkelen. Het Paleo Dieet geeft je geen hongergevoel, kun je gemakkelijk volhouden, het eten uit het Paleo Dieet is heerlijk, het is gemakkelijk uitvoerbaar en het is allemaal zo logisch dat je er zo aan went. Bekijk deze pagina voor ECHT goede informatie over dit dieet en ervaringen van mensen die dit dieet ook gedaan hebben.

Bron: Testjeleefstijl

Gerrit Snel is geïnteresseerd in alles dat met sport en voeding te maken heeft, hij wil jong en oud helpen aan een gezond gewicht en fit lichaam. Het is onze missie om met praktische tips zoveel mogelijk geïnteresseerden te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *