10 kilo afvallen in 6 weken op een gezonde manier? Snel afvallen wordt meestal gezien als overdreven en ongezond. Vandaag de dag zijn er echter veel manieren om snel meer gewicht te verliezen. Je kunt met de tips uit dit artikel in 6 weken tot 10 kilo afvallen. Afhankelijk van hoe zwaar je op dit moment bent, zal dit meer of minder zijn.

10 kilo afvallenDe manier waarop je gewicht verliest, zal een groot verschil maken in het succes dat je met deze methode behaalt. Veel mensen nemen radicale keuzes als ze veel gewicht willen verliezen. Ze gaan enorm korten op calorieën, drinken te weinig, slikken laxeermiddelen of volgen een hype en doen wat de rest doet. Al deze methodes werken niet.

Je kunt snel gewicht verliezen op deze manieren, maar uiteindelijk kom je na het afvallen juist meer aan. Je veroorzaakt een hoop stress in het lichaam, wanneer je niet op de juiste manier afvalt. Het lichaam wil bouwen aan reserves, zodat de 10 kilo die je in 6 weken afvalt er ook snel weer bijkomt.

Om gezond gewicht te verliezen is het belangrijk om goed, vaak en genoeg te eten en te bewegen. Natuurlijk wist je dit al, maar mijn tips gaan je hopelijk helpen om dit nog duidelijker voor jezelf te maken, waardoor 10 kilo afvallen mogelijk wordt.

10 kilo afvallen met doelen creëren

Wil je veel geld verdienen in de sales, dan is het belangrijk om targets te stellen zoals: Vandaag nog twintig klanten benaderen, honderd mailtjes versturen of één verkoop realiseren. Het stellen van doelen helpt een verkoper dagelijks om resultaat neer te zetten.

10 kilo afvallen gaat niet om iets verkopen of klanten binnenhalen. Het gaat om gezond eten en extra bewegen. Wil je meer bewegen? Stel je doelen dan scherper, maak het sporten zwaarder en zorg dat je meer pijn gaat lijden. Ik wil niet dat je sport tot je niet meer kunt lopen, maar ik wil dat je net dat beetje extra geeft. Wanneer we het vergelijken met een schaal van 0 (geen pijn) tot 10 (je kunt niet meer bewegen), wil ik je motiveren om minimaal tot 6 te gaan. In het begin moet je lichaam wennen aan de extra pijn, maar later ga je hiervan de vruchten plukken. Bewegen helpt je metabolisme sneller opgang en zorgt dat jouw spieren sneller worden gerepareerd.

Je hoeft het sporten niet direct zwaarder te maken, doe het stapje voor stapje. Probeer elke training een stap zwaarder te maken tot je het niveau van 6 bereikt hebt. Je zult versteld staan van de resultaten en het is verbazingwekkend hoe gemakkelijk je jezelf kunt pushen wanneer je het echt wilt!

10 kilo afvallen door dubbel zoveel vet te verliezen

De tips onder dit kopje heb ik van Kiwi Chris uit een artikel van een Amerikaanse website. Het zijn tips die je direct kunt gebruiken en je helpen om veel meer vet te verliezen dan je op dit moment doet. Je kunt met deze tips elk dieet sneller laten verlopen, waardoor 10 kilo afvallen binnen jouw bereik komt.

Tip 1: Eet voor je uiteten gaat

Eet iets gezonds voor je uiteten gaat. Je hebt hierdoor minder honger en maakt het jezelf gemakkelijker om iets kleins en gezonds te bestellen. Je kunt vooraf een handje amandelen eten of bijvoorbeeld een appel. Het maakt je niet iets minder hongerig, waardoor je in een restaurant betere keuzes kunt maken. Deze tip geldt trouwens ook wanneer je gaat eten bij iemand anders, wanneer er een feestje is of vul het zelf maar in.

Tip 2: Haal al het slechte voedsel uit de keuken

Is het er niet? Dan kun je het ook niet eten. Haal alle ongezonde voeding uit de keuken. Je kunt het weggooien of weggeven. Doe het nu en voorkom dat ongezonde voeding nog langer voor jou beschikbaar is.

Tip 3: Kijk uit voor dressings

Een salade is een gezonde maaltijd, maar met een calorierijke dressing kun je dit gemakkelijk verpesten. Dressings zitten vol suiker en vet waardoor er weinig overblijft van het stukje ‘gezond’ in jouw salade. Laat je salade dus niet verpesten of maak een eigen dressing zodat je precies in de hand hebt welke ingrediënten je gebruikt. Let op: dit geldt ook voor sausjes over de groente of het vlees, doe het niet of maak het zelf. Voorbereide producten zitten vaak vol suiker, vet en zout om het lekker te maken.

Tip 4: Eet gezonde voeding als je honger hebt

Heb je echt heel erg trek? Kies dan altijd voor een maaltijd die gezond is. Je kunt op deze manier de controle in eigen hand houden en hoeft niet bang te zijn dat je heel erg de fout ingaat.

Ik ben echter absoluut tegen het eten van grote hoeveelheden in korte tijd. Je moet dit proberen te remmen, het is niet gezond voor het lichaam en brengt ons in een stresstoestand. Wanneer je begint met afvallen is de kans groot dat dit toch gebeurt, zorg daarom dat je kleine hoeveelheden over de dag verspreid eet. De kans op honger is op deze manier het kleinst.

Tip 5: Zorg altijd voor een voorraad aan gezonde snacks

Wanneer je gezond wilt leven, betekent dat niet dat je niet meer mag snacken. Geloof het of niet, maar er zijn gezonde snacks die nog lekker zijn ook. Zorg voor een grote voorraad van deze gezonde snacks. Je hebt op deze manier altijd iets binnen je bereik en de kans dat je de fout ingaat is een stuk kleiner. Voorbeelden van gezonde snacks zijn: Rauwe noten, voorgesneden fruit, rauwkost, gekookte eieren of een blikje vis. Zorg dat je keuken en koelkast volstaat met dit soort snacks, je maakt het jezelf op deze manier gemakkelijker om voor iets gezonds te kiezen.

Tip 6: Zorg voor variatie aan voeding op dagelijkse basis

Variatie is de sleutel tot succes wanneer je wilt afvallen en gezond wilt leven. Wanneer je voldoende binnenkrijgt van alle nodige voedingstoffen, heb je minder honger. Heb je een tekort aan eiwitten, vet, water of wat dan ook? Dan blijf je onverzadigd en is het aannemelijk dat je voor ongezonde voeding gaat kiezen. Om alle voedingsstoffen binnen te krijgen, streef ik naar zoveel mogelijk kleuren op mijn bord. Een stukje kip, twee of drie verschillende groenten en bruine rijst heeft bijvoorbeeld veel kleur en is een gezonde maaltijd.

Variatie op je bord kost meer tijd en vaak ook iets meer geld. Maar wat is je gezondheid en afvallen jou waard? 10 kilo afvallen gebeurt niet zomaar, zet je er dus volledig voor in.

Tip 7: Slaap vaker, meer en in een ritme

We zijn de hele dag gejaagd en hebben veel stress. Om jouw stressniveau onder controle te krijgen, is het belangrijk veel en vaak te slapen. Voldoende rust zorgt ervoor dat jouw stressniveau daalt. De vertering zal hierdoor soepeler verlopen, waardoor afvallen gemakkelijker is. Geef je verteringstelsel een gezond ritme wanneer je gemotiveerd bent om 10 kilo af te vallen. Ga je heel laat naar bed? Dan eet je die dag waarschijnlijk meer dan op een normale dag en de volgende dag te weinig, dit is geen gezond ritme en gaat afvallen en gezond leven niet bevorderen.

Tip 8: Kijk vooruit en stop nooit

Soms maak je een fout en eet je de verkeerde voeding op het verkeerde moment. Soms is er geen andere voeding beschikbaar en moet je ongezond eten.

Wanneer je een keer de fout ingaat, hoeft dit niet het einde te betekenen. Zet jezelf zo snel mogelijk terug op het goede spoor en ga door met wat je gestart bent. Doorzettingsvermogen gaat uiteindelijk het verschil maken.

Tip 9: Zorg voor de juiste verdeling in eiwitten, vet en gezonde groente

Je bent met deze tip instaat om op een gezonde manier een maaltijd samen te stellen.

 • Start elke maaltijd met een gezonde bron van eiwitten (mager vlees, eieren of vis). Zorg voor minimaal 1 gram eiwit voor elke kilo lichaamsgewicht.
 • Zorg voor een gezonde hoeveelheid vet (olijfolie, kokosolie of visolie). Vet is een belangrijk onderdeel van jouw dieet, veel mensen onderschatten dit.
 • Groente is het laatste deel van jouw maaltijd. Wanneer er voldoende eiwit en gezonde vetten in je lichaam zitten, kun je zoveel groente eten als je wilt.

Je hebt snel een verzadigd gevoel van groente, het gewicht versus het aantal calorieën is optimaal.

Brood, aardappels en pasta maken niet langer een belangrijk deel uit van jouw voeding. Ga met deze soorten voeding heel erg minderen en de kans is groot dat 10 kilo afvallen lukt.

10 kilo afvallen met sporten wanneer het niet uitkomt

Sport is belangrijk, wanneer je gezond wilt leven en gewicht wilt verliezen. Ben je gemotiveerd en heb je zin om te trainen? Dan gaat het je gemakkelijk af. Het wordt moeilijk wanneer je geen zin hebt of heel druk bent.

Hoe je op deze dagen omgaat met sporten, gaat van invloed zijn op jouw nieuwe levensstijl, dit is het moment wanneer je het meest op de proef wordt gesteld. Het is het gemakkelijkst om te stoppen en de handdoek in de ring te gooien. Wil je echt jouw levensstijl veranderen? Neem dan ook op de mindere dagen actie.

Wanneer je het druk hebt, leg je de focus niet op de manier waarop je beweegt, maar vooral op de tijdsduur. Je kunt beweging op deze manier gemakkelijker binnen jouw schema passen. Het is bijvoorbeeld geen tijdverspilling om 30 minuten naar de fitness te gaan, haal binnen deze tijd echter alles uit jezelf dat in je zit! Doe de oefeningen sneller en kies voor de zwaardere gewichten. Je kunt hierdoor in korte tijd heel veel werk verzetten en gemakkelijker gewicht verliezen. Wedden dat het op je op deze manier wel lukt om je afspraken na te komen? Ik heb een druk schema en kan bijvoorbeeld toch vier of vijf keer per week naar de fitness.

10 kilo afvallen met sprintjes trekken

Je krijgt vaak het advies om langzaam te bewegen wanneer je wilt afvallen. Om 10 kilo afvallen te vallen ben ik echter van mening dat sprintjes trekken een enorme bijdrage kan leveren in het bereiken van jouw doel. Je kunt het vet op je lichaam laten verdwijnen door bijvoorbeeld tien sprints van 30 seconden te doen.

Het lichaam zal moeite hebben om deze sprints te volbrengen, maar wanneer je in korte tijd gewicht wilt verliezen is dit de manier om lichaamsvet te verliezen. Het mooiste aan sprintjes trekken, is dat het een intervaltraining is. Je houdt rust tussen het trekken van de sprintjes door en laat vervolgens de hartslag weer opbouwen. Het mooiste aan sprintjes trekken is dat het weinig tijd kost en je toch flink gesport hebt. Je kunt dit op dagelijkse basis doen. Het trekken van sprintjes geeft je een gevoel van onoverwinnelijkheid. Mijn favoriete korte training is de volgende:

 • 1 sprint van 20 seconden, 60 seconden rust
 • 1 sprint van 40 seconden, 60 seconden rust
 • 8 sprints van 80 seconden, na elke sprint 60 seconden rust

Makkelijker dan dit kan ik jouw intervaltraining niet maken, ga vandaag nog met deze training aan de slag en voel welk resultaat dit zal hebben. Ga je beginnen met deze manier van trainen? Dan zijn er een aantal dingen die je in overweging moet nemen:

 • Zorg voor een planning om deze training voor langere tijd te doen
 • Zorg dat je voldoende rust neemt, minstens één keer per week
 • Kijk uit voor blessures en neem rust wanneer deze zich voordoen

Met bewegen alleen red je niet

Het is niet genoeg om ‘gewoon te bewegen’ wanneer je wilt afvallen. Om resultaat te zien moet je keer op keer zwaarder en anders trainen. Het maakt niet uit wat je doel met sporten is, maar door veelzijdig te bewegen ben je het meest effectief. Elke nieuwe training moet op welke manier dan ook een vooruitgang betekenen op de vorige training. Een aantal tips om sporten naar het volgende niveau te brengen:

 • Variatie in snelheid (zowel bij cardio als krachttraining)
 • Variatie in de duur van een training
 • Op verschillende manieren conditie/spieren trainen
 • Zowel binnen als buiten sporten
 • Zowel moeilijke als makkelijke oefeningen doen

Je ziet dat je op veel verschillende manieren variatie kunt aanbrengen wanneer je beweegt. Lukt het je om dit consequent te doen? Pas dan breng je sporten naar een hoger niveau.

Wil jij op een gezonde manier afvallen zonder jojo effect?

Dan is wellicht de afslankreceptenbijbel iets voor jou. In dit boek vind je meer dan 100 recepten die je helpen vet te verbranden op een blijvende manier.

In deze grafiek zie je dat mensen die de afslankreceptenbijbel gebruikten bleven afvallen, ten opzichte van mensen die een standaard dieet gebruikten.

Meer informatie over de Afslank Receptenbijbel? Inmiddels is het populaire boek al meer dan 2000 keer gedownload!
Ja! Ik wil meer informatie!

Gerrit Snel is geïnteresseerd in alles dat met sport en voeding te maken heeft, hij wil jong en oud helpen aan een gezond gewicht en fit lichaam. Het is onze missie om met praktische tips zoveel mogelijk geïnteresseerden te helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *